• Farage consideră că misiunea de a recupera toate teritoriile pierdute în urma invaziei ruse va fi „incredibil de dificilă”.
  • Un alt politician britanic reformist, Julian Malins, a fost huiduit după ce a spus alegătorilor că Putin „părea foarte bun” în urma unei discuții de 10 minute cu acesta.
  • Deși Farage a subliniat că nu îl place pe Putin și că se opune invaziei din Ucraina, a fost criticat pentru că a exprimat un discurs considerat favorabil Președintelui rus.

Nigel Farage l-a îndemnat pe Volodymyr Zelenski să caute un acord de pace cu Rusia, „altfel nu vor mai exista tineri în Ucraina”, conform The Guardian.

Liderul reformist britanic, care a fost criticat pentru că a sugerat că Occidentul a provocat agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, a declarat că este timpul ca Președintele ucrainean să își regândească obiectivul de a recupera toate teritoriile pierdute în urma invaziei lui Vladimir Putin, deoarece o astfel de misiune va fi „incredibil de dificilă”.

Farage a făcut ultima sa declarație cu privire la războiul din Ucraina în timp ce vorbea cu jurnaliști de la Times și Daily Mail în timpul unei călătorii în Canalul Mânecii pentru a evidenția numărul de traversări cu ambarcațiuni mici. Aceasta a venit după ce un alt politician britanic reformist, Julian Malins, candidatul pentru Salisbury, a fost huiduit pentru că a spus alegătorilor locali că Putin „părea foarte bun”.

Recomandări

VA CÂNTA CELINE DION LA JO?
CE VREA NETANYAHU DE LA SUA
WHATSAPP VINE CU NOI AVATARE
CHARLES INVESTEȘTE ÎN ELICOPTERE
TE CONFRUNȚI CU MAHMUREALĂ EMOȚIONALĂ?
CANICULA LOVEȘTE INDUSTRIA HORECA

Malins a fost întrebat dacă Reform UK va continua să sprijine Ucraina, așa cum au făcut Rishi Sunak și Boris Johnson, acesta din urmă menținând o relație cu Zelenski chiar și după ce a fost forțat să plece de la No 10.

„Războiul nu înseamnă, ca să zic așa, să pedepsești sau să treci într-un fel peste mii de tineri în tancuri și să-i arunci în aer pentru că o persoană are puncte de vedere cu care nu ești de acord”, a declarat Malins duminică la un eveniment din Salisbury. „L-am întâlnit de fapt pe Putin și am avut o discuție de 10 minute cu el și părea foarte bun”.

Circumscripția pe care Malin speră să o reprezinte este cea în care Serghei și Iulia Skripal au fost otrăviți cu novichok. Skripal și fiica sa au supraviețuit atacului, dar la sfârșitul lunii iunie 2018 o femeie din Wiltshire, Dawn Sturgess, și partenerul ei, Charlie Rowley, au fost otrăviți în Amesbury, la 13 km nord de Salisbury. Sturgess, în vârstă de 44 de ani, a murit pe 8 iulie același an.

Deși Farage a subliniat că nu îl place pe Putin și că se opune invaziei din Ucraina, a fost criticat pentru că a exprimat un discurs considerat favorabil Președintelui rus. De asemenea, el l-a criticat pe Johnson pentru că a respins perspectiva unui acord de pace.

Vorbind marți, Farage a spus: „Cumva, am fost făcut să fiu un apologet al lui Putin, ceea ce, desigur, nu sunt. Ceea ce a făcut el în Ucraina este condamnabil”.

Citește și