Inamicul numărul unu al lui Trump rămâne doctorul Anthony Fauci. Cel puţin aşa îl consideră susţinătorii lui, care îi cereau să îl demită.

Steve Bannon, fost consilier al lui Trump şi proprietar al site-ului proTrump Breitbart a cerut nici mai mult nici mai puţin decât capul lui Fauci şi al şefului FBI, Christopher Ray, într-o emisiune în direct, postată pe reţelele sociale.

Facebook a retras filmul după zece ore, dar acesta fusese deja vizionat de 200.000 de oameni. Twitter a luat măsuri și mai dure, aînchis complet contul lui Bannon.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Procurorii din New York au deschis un dosar penal, dar avocaţii nu vor să îl mai reprezinte pe Bannon, aşa că audierea s-a amânat.

În timp ce atacurile din tabăra Trump la adresa infecţionistului şef al Americii se înmulţesc, de trei zile cifrele confirmă estimările lui Fauci, anume că Statele Unite vor avea mai mult de 100.000 de cazuri pe zi. Dar medicul le cere oamenilor să reziste în case.

„Cred că ideea unui vaccin care este la orizont le va da oamenilor putere să mai reziste în case. Este o oboseală Covid-19 la nivel mondial, oamenii sunt obosiţi de restricţii şi asta e înţeles. Nu doar din punct de vedere al confortului, ci şi economic, oamenii îşi pierd joburile”, a spus medicul la NBC.

Anthnoy Fauci crede că, până la vaccin, soluţia pentru a rezista în pandemie sunt testele antigen: Cred că testele rapide antigen, care nu sunt scumpe şi dau rezultatul în 15 minute, nu doar că va fi important. Va fi absolut esenţial. Sper că vom avea, şi în Statele Unite şi în alte ţări, în curând, un test care se face acasă. 

Infecţionistul american crede că, teste rapide făcute acasă, le vor permite americanilor să se adune în jurul mesei de Ziua Recunoştinţei sau de Crăciun, fără teama că vor lua virusul de la cei dragi.