FBI a deschis o anchetă cu privire afirmațiile potrivit cărora Iranul a piratat campania lui Trump

FBI a deschis o anchetă cu privire la acuzațiile campaniei lui Trump potrivit cărora a fost vizată de hackeri care lucrează pentru guvernul iranian. Putem confirma că FBI investighează această chestiune”, a declarat agenția într-o scurtă declarație luni, fără a numi în mod specific fostul președinte sau Iranul, scrie BBC.

Un purtător de cuvânt al campaniei Trump a declarat pentru BBC că documentele au fost obținute ilegal de surse străine ostile Statelor Unite”. Oficialii iranieni au negat orice legătură cu pirateria informatică, iar guvernul SUA nu a acuzat oficial Iranul.

FBI investighează, de asemenea, dacă hackerii iranieni au vizat campania Joe Biden-Kamala Harris, potrivit CBS News, partenerul de știri al BBC, citând persoane familiare cu ancheta. Declarația campaniei Trump a fost făcută la o zi după ce Microsoft a publicat un raport care indica faptul că hackerii iranieni au vizat campania unui candidat prezidențial american necunoscut în luna iunie.

Centrul de analiză a amenințărilor Microsoft (MTAC) a declarat că campaniei i-a fost trimis un e-mail de spear phishing – un mesaj conceput să pară de încredere pentru a determina ținta să facă clic pe un link rău intenționat.

Sâmbătă, Trump a declarat că hackerii au fost capabili doar să obțină informații disponibile publicului”.
FBI a început investigațiile la începutul verii, după ce ambele campanii s-au confruntat cu încercări de phishing, a raportat CBS News.

Potrivit Washington Post, trei membri ai personalului campaniei Biden-Harris au fost, de asemenea, vizați de e-mailuri de phishing în zilele anterioare anunțului președintelui Joe Biden că renunță la cursă. Un purtător de cuvânt al campaniei lui Harris a declarat presei că campania monitorizează și protejează vigilent împotriva amenințărilor cibernetice și nu avem cunoștință de nicio breșă de securitate a sistemelor noastre”.

Exit mobile version