FBI inițiază proceduri de identificare a protestatarilor violenți

Sursă foto: Profimedia
  • Printre persoanele rănite la Capitoliu se numără 14 agenţi de poliţie
  • FBI a făcut apel la public să ajute la identificarea indivizilor
  • Anchetatorii FBI cer informaţii de identificare, inclusiv imagini de pe reţelele de socializare online

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI) a iniţiat procedurile de identificare a persoanelor care au participat activ la protestele violente produse la sediul Congresului SUA.

FBI a făcut apel la public să ajute la identificarea indivizilor care au „instigat activ la acte de violenţă” în centrul oraşului Washington D.C., informează publicaţia The Hill. Anchetatorii FBI cer informaţii de identificare, inclusiv imagini de pe reţelele de socializare online.

„Obiectivul nostru este menţinerea drepturilor constituţionale la proteste prin protejarea tuturor de violenţe şi de alte activităţi infracţionale”, anunţă FBI.

Cel puţin trei persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în cursul violenţelor produse în sediul Congresului SUA. Printre persoanele rănite la Capitoliu se numără 14 agenţi de poliţie.

Simpatizanţi ai preşedintelui în funcţie, Donald Trump, au pătruns cu forţa în Congres pentru a bloca validarea rezultatului scrutinului prezidenţial. Congresul SUA a validat joi dimineaţă victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial, iar Donald Trump a anunţat că va permite tranziţia ordonată a puterii.