• FBI va dezgropa cadavrul unei femei a cărei moarte nu a fost nici până acum rezolvată, potrivit The Baltimore Sun.
  • Joyce Malecki, în vârstă de 20 de ani, a dispărut în 1969, iar cadavrul ei a fost găsit pe malul unui râu.
  • Moartea lui Malecki a fost prezentată în serialul „The Keepers” de pe Netflix, care a emis ipoteza că moartea ei ar putea fi legată de uciderea unei călugărițe din zonă.

FBI va dezgropa cadavrul unei femei de 20 de ani din Maryland, care a fost sugrumată și înjunghiată în urmă cu mai mult de 50 de ani și a cărei crimă a fost prezentată în populara serie de documentare Netflix „The Keepers”, potrivit The Baltimore Sun, citat de Insider.

FBI a confirmat vestea fratelui victimei și unei organizații nonprofit care a luat familia Malecki drept clienți, a relatat ziarul.

Joyce Malecki, în vârstă de 20 de ani, a dispărut în noiembrie 1969, iar corpul ei a fost găsit două zile mai târziu pe malul râului Little Patuxent, cu mâinile legate la spate. O autopsie a arătat că Malecki murise fie prin sufocare, fie prin înec, și că avea o serie de zgârieturi și vânătăi pe corp care „indicau că a urmat o luptă între viață și moarte”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Moartea lui Malecki a survenit în mod misterios la doar câteva zile după dispariția unei călugărițe de 26 de ani, sora ei, Catherine Cesnik, care face de altfel și subiectul filmului „The Keepers”, produs de Netflix în 2017. Serialul documentar a explorat teoria conform căreia ambele femei au fost victimele aceluiași ucigaș.

Cazurile celor două femei sunt similare. Ambele au dispărut după ce au mers la cumpărături. Mai mult, surorile au cunoscut și un preot din Baltimore pe nume A. Joseph Maskell, care a fost acuzat de abuz sexual, potrivit The Baltimore Sun. Cadavrele celor două femei au fost găsite în zone împădurite.

Deși Maskell a murit în 2001, autoritățile din Baltimore i-au exhumat corpul în 2017 și au efectuat teste ADN. Testele nu au scos la iveală nicio dovadă care să-l lege de moartea călugăriței, potrivit The Baltimore Sun.