• Hocheiștii români care au cântat imnul secuiesc pot fi suspendați
  • Liderul deputaților UDMR: Care-i problema?
  • Doar trei hocheiști s-au retras când colegii lor au cântat imnul secuiesc
  • Imnul secuiesc a fost cântat la finalul meciului Ungaria – România
  • Meciul l-ați pierdut, dar cu imnul ce-ați avut?

Hocheiștii din naționala României, care au cântat imnul Ținutului Secuiesc după partida cu Ungaria din Campionatul Mondial, vor fi anchetați de federația de hochei. Ar putea fi suspendați cel puțin un an din echipa națională. După meciul cu Ungaria, pierdut cu 2 la 4, doar trei hocheiști din 17 s-au retras când galeria, formată mai ales din maghiari, a început să cânte imnul ținutului Secuiesc.

Președintele federației este supărat și pe ministrul mediului, Tanczos Barna. A stat în tribuna suporterilor maghiari și nu a purtat tricoul naționalei. L-a îmbrăcat pe-al unei echipe din Miercurea Ciuc.
Ministrul a explicat că a fost la meci ca să îi susțină pe hocheiștii din Miercurea-Ciuc, Gheorgheni și Brașov. Chiar dacă etnicii maghiari sunt majoritari, naționala este formată din jucători din toată România, i-a bătut obrazul președintele federației.

Scandalul imnului secuiesc cântat de hocheiștii români a ajuns și în parlament. Să vii cu astfel de provocări mi se pare de netolerat, a spus președintele PSD. Ciolacu promite că va discuta subiectul cu UDMR, într-o ședință a coliției.

Așa-numitul Ținut Secuiesc este un teritoriu format din județele Covasna, Harghita și o parte din Mureș. Maghiarii de acolo cer autonomie mai mare decât celelalte provincii. Autoritățile de la București consideră că pretențiile sunt anti-constituționale. Liderul deputaților UDMR, Ciomo Botond, a strigat, însă, sus și tare azi în Parlament, că gestul sportivilor este…normal.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA