• O femeie a fost sechestrată în casă, sâmbătă, de soțul ei, cunoscut cu probleme psihice
  • Ulterior, aceasta a fost eliberată în urma intervenției polițiștilor

Polițiștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, împreună cu lucrătorii din cadrul ISU Botoșani și cu sprijinul jandarmilor, au intervenit au forțat ușa de acces în locuință pentru a intra în interior, unde bărbatul își ținea soția sechestrată.

Bărbatul a fost imobilizat și apoi scos din locuință, iar ulterior a fost dus la spital.

„S-a menținut în permanență legătura cu femeia de 51 de ani care se afla în locuință, fiind stabilite cu aceasta anumite formule de adresare pe care să le folosească în momentul în care bărbatul este agitat sau dă semne că ar intenționa să acționeze violent”, transmit reprezentanții IPJ Botoșani.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Sechestrată în casă de soțul cu probleme psihice

O femeie a fost sechestrată în casă, sâmbătă, de soțul ei, cunoscut cu probleme psihice.

Polițiștii din Botoșani au fost sesizați prin apel la 112 de către o femeie, în vârstă de 51 de ani, din municipiul Botoșani, cu privire la faptul că soțul său, cunoscut în evidențele medicale cu probleme psihice, a încuiat ușa de acces în locuință, fără să-i dea acesteia cheile.

La fața locului, au fost trimise mai multe echipaje de poliție și reprezentanți din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și negociatorul din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Din primele verificări ale polițiștilor, bărbatul nu s-a manifestat agresiv fizic sau verbal și nici nu a exercitat amenințări asupra soției sale.

Reacția sindicatului Europol

„Atunci când politistii sunt lăsați sa acționeze fără a fi nevoiți să aștepte după șefii lor care caută procedurile de interventie pe internet, așa cum s-a întâmplat la Onești, pot interveni în mod profesionist pentru salvarea vieților omenești.În această după-amiază polițiștii Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Botoșani au intervenit forțând ușa apartamentui unui bloc dintr-un cartier al municipiului ocazie cu care au imobilizat un bărbat cu probleme psihice care își sechestrase soția cu scopul de a o vătăma. Acesta a fost imobilizat și extras din locuință, fiind transportat la o unitate medicală de specialitate în vederea internării”, a transmis Europol pe Facebook.