• Femeile de culoare se tem că o creștere constantă a restricțiilor privind avortul în SUA va înrăutăți criza de sănătate maternă.
  • Mckayla Wilkes își amintește că s-a plâns, în repetate rânduri, medicilor săi de dificultăți de respirație pe toată durata sarcinii, în urmă cu șapte ani, dar ea spune că nimeni nu a ascultat-o.
  • Anul acesta, în treizeci de state americane au fost introduse interdicții aproape totale ale avortului, potrivit Institutului Guttmacher, un grup de cercetare care susține dreptul la avort.

Femeile de culoare se tem că o creștere constantă a restricțiilor privind avortul în SUA va înrăutăți criza de sănătate maternă, scrie CNN.

Mckayla Wilkes își amintește că s-a plâns, în repetate rânduri, medicilor săi de dificultăți de respirație pe toată durata sarcinii, în urmă cu șapte ani, dar ea spune că nimeni nu a ascultat-o.

Îngrijorările ei au fost, în mod constant, respinse sau minimizate în timp ce era însărcinată cu fiica ei, Madison, care are acum șase ani.

Recomandări

TÎLVAR: PATRIOT E INDISPENSABIL PENTRU ROMÂNIA
XI ÎL PRIMEȘTE PE PUTIN ÎN CHINA
INSTINCT DE TURMĂ
BIDEN TRIMITE ARME ÎN ISRAEL
PROTESTE LA MUZEE
TU MERGI LA VOT? 6 DIN 10 TINERI, DA

După ce i s-a spus inițial că este vorba de astm, Wilkes a insistat pentru o a doua opinie, refuzând să plece acasă. Apoi, a fost diagnosticată cu tromboză venoasă profundă și a rămas spitalizată încă două săptămâni.

Mama a doi copii, femeia în vârstă de treizeci și unu de ani, spune că durerea ei nu a fost luată în serios.

„Am simțit cu adevărat că viața mea ca femeie de culoare și ca mamă de culoare nu conta”, a spus Wilkes.

În ciuda piedicilor, Wilkes a reușit să își ducă sarcina la termen. Dar experiența ei în timpul sarcinii evidențiază o inegalitate evidentă în ceea ce privește modul în care sunt tratate femeile de culoare în cadrul serviciilor medicale.

Anul acesta, în treizeci de state au fost introduse interdicții aproape totale ale avortului, potrivit Institutului Guttmacher, un grup de cercetare care susține dreptul la avort.

Săptămâna trecută, guvernatorul Oklahoma, Kevin Stitt, a promulgat o lege de interzicere aproape totală a avortului, făcând ilegală efectuarea unui avort cu excepția urgențelor medicale. Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a semnat, de asemenea, o măsură anti-avort, care interzice avorturile după cincisprezece săptămâni de sarcină.

Proiectele de lege din Oklahoma și Florida sunt doar cele mai recente exemple ale creșterii constante a măsurilor restrictive din SUA care limitează accesul femeilor la avorturi, în special pentru femeile de culoare, care au de cinci ori mai multe șanse de a face avort decât femeile albe.

Experții spun că există o varietate de factori care fac ca femeile de culoare să fie mai predispuse la avort, inclusiv accesul inegal la locuințe, educație, locuri de muncă și asistență medicală.