• Elveția va da voie femeilor din armată să poarte lenjerie de damă
  • Femeile reprezintă aproximativ 1% din forțele armate elvețiene, dar țara speră să crească procentul la 10% până în 2030
  • Femeile au primit, până în prezent, lenjerie intimă bărbătească

Elveția va permite femeilor din armată să poarte lenjerie de damă, în efortul de a spori numărul recrutărilor, relatează presa locală, citată de BBC.

În cadrul sistemului actual, uniforma standard a recruților include doar lenjerie de corp pentru bărbați. Un test care începe luna viitoare prevede acordarea a două seturi diferite de lenjerie de corp pentru femei, pentru lunile mai calde și pentru cele mai reci.

Femeile reprezintă aproximativ 1% din forțele armate elvețiene, dar țara speră să crească procentul la 10% până în 2030.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Femeile au primit, până în prezent, lenjerie intimă bărbătească, de multe ori în mărimi nepotrivite, ceea ce poate fi inconfortabil.

Purtătorul de cuvânt al armatei Kaj-Gunnar Sievert a declarat că noua „lenjerie de corp funcțională” pentru recruții de sex feminin ar consta în „lenjerie scurtă” pentru vară și „lenjerie lungă” pentru iarnă.

Sievert a declarat la începutul acestei săptămâni că se iau în considerare și modificarea altor echipamente, cum ar fi îmbrăcămintea de luptă, vestele de protecție și rucsacii.

Ministrul elvețian al Apărării, Viola Amherd, a salutat, de asemenea, această decizie. Actualele uniforme ale armatei elvețiene au fost adoptate la mijlocul anilor 1980, relatează Swissinfo.