• Specialiștii susțin că nu au suficiente informații despre cum vor reacționa femeile însărcinate sau cele care alăptează, la vaccinul pentru Covid-19
  • Regatul Unit exclude aceste femei de la vaccinare
  • Statele Unite le lasă pe femei să decidă dacă se vaccinează
  • Studiile se află în desfășurare

Se știe deja că nu toată lumea va avea acces la vaccin. Conform BBC, pentru femeile însărcinate și cele care alăptează, vaccinarea va depinde de locul în care trăiesc.

Studiile clinice ale vaccinului Pfizer-BioNTech nu au inclus femei însărcinate sau care alăptează, compania spunând că nu au suficiente informații pentru a determina riscurile la care poate fi expusă sarcina din cauza vaccinului.

În Regatul Unit, femeile însărcinate și cele care alăptează au fost excluse din programele de vaccinare.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

În Statele Unite, decizia de a-și face vaccinul sau nu, rămâne la latitudinea fiecărei femei.

Specialiștii susțin că „nu există suficiente dovezi care să arate că vaccinul ar fi riscant în mod special pentru aceste femei, însă riscul nu e 0”.

Pfizer a spus că a respectat recomandările elaborate de FDA și că a exclus femeile însărcinate sau care alăptează din studiile clinice ale vaccinului.

Potrivit specialiștilor, vor continua studiile pe această temă. Dr. Faden, de la Universitatea de Medicină din Maryland, a afirmat: „pur și simplu, nu poți să le vaccinezi pe aceste femei de la bun început”.

Femeile însărcinate trebuie să aștepte ca vaccinul să fie sigur pentru ele, ca să nu le pună sarcina în primejdie.

Colegiul Regal de Obstetricieni și Ginecologi a cerut guvernului britanic să finanțeze studii de cercetare privind vaccinul și adecvarea acestuia pentru femeile însărcinate și cele care alăptează.