• În weekendul trecut în Grecia s-au înregistrat temperaturi de până la 28,3°C.
  • Oamenii au lăsat deoparte restricțiile legate de pandemie și au profitat de vremea frumoasă, ieșind la plimbare sau chiar la plajă.
  • Grecia este în carantină de la începutul lunii noiembrie, iar urmează să înceteze pe 18 ianuarie.

În Grecia au putut fi văzute în weekend imagini ca vara, temperaturi de 20 până la 28 de grade i-au făcut pe greci să uite de măști și de distanță și să iasă la plimbare sau chiar la plajă, scrie Proto Thema.

Duminică la prânz, plajele din suburbiile Atenei, precum Kavuri, Asteras și Glyfada, s-au umplut de oameni. Aglomerație a fost și în pieţele şi în parcurile Atenei, unde oamenii au ieșit la plimbare.

Temperaturile obişnuite în această perioadă a anului în Grecia sunt de circa 15 grade C. În weekendul trecut însă, temperatura la Haniá, în Creta, a atins 28,3 grade C, una din temperaturile cele mai ridicate în ianuarie în ultimii 50 de ani. Oamenii au profitat de vremea frumoasă, și-au pus costumul de baie, au trimis un mesaj la 13033 și codul 6 (pentru sport și ieșirea la plimbare cu animale de companie) și au mers să înoate.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”

Încercările poliției de a supraveghea situaţia, îndemnând oamenii să mențină distanța și dând amenzi celor care nu aveau măști, nu au fost prea eficiente, marea majoritate a oamenilor au uitat de existența unei pandemii și s-au bucurat de soare.

Grecia este în carantină de la începutul lunii noiembrie, iar restricţiile care urmau să înceteze pe 11 ianuarie au mai fost prelungite cu o săptămână. Astăzi s-au deschis doar creşele, grădiniţele şi şcolile primare.