• Fermierii din Bulgaria au protestat din cauza ridicării restricțiilor pentru cerealele ucrainene.
  • Traficul a fost blocat între România și Bulgaria, pe podurile de peste Dunăre: Giurgiu-Ruse și Calafat-Vidin.
  • Deși traficul a fost reluat la frontieră, după protest, timpul de aşteptare al camioanelor a ajuns și la 120 de minute.

Fermierii din Bulgaria au protestat din cauza ridicării restricțiilor pentru cerealele ucrainene, iar traficul a fost blocat între România și Bulgaria, pe podurile de peste Dunăre: Giurgiu-Ruse și Calafat-Vidin.

„Autoritățile bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu, că, în perioada 18-19.09.2023, de-a lungul întregii frontiere româno-bulgare, sunt așteptate acțiuni de protest ale producătorilor de cereale bulgari”, a transmis în weekend ITPF Giurgiu.

Guvernul va prelungi, cel mai probabil, prin ordin comun al ministerelor Economiei și Agriculturii, interdicția pentru importurile de cereale din Ucraina pe o perioadă limitată, în funcție de planul de măsuri pe care îl prezintă Ucraina.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Importul de cereale din Ucraina afectează fermierii din Bulgaria și România. Deși traficul a fost reluat la frontieră, după protest, timpul de aşteptare al camioanelor a ajuns și la 120 de minute.

Citește și: