• George Floyd, bărbatul de culoare, care a murit în custodia poliție din Minneapolis, a lăsat în urmă o fetiță de 6 ani
  • O înregistrare emoționantă o arată pe fiica lui George Floyd, pe umerii unui fost star NBA, spunând: ”Tata a schimbat lumea!”
  • Familia lui George Floyd a îndemnat la proteste pașnice și a cerut dreptate

Gianna, fiica americanului de culoare, a cărui moarte a declanșat proteste uriașe în SUA, nu știe cum a murit tatăl ei.

Mama ei, Roxie Washington, a povestit în cadrul eimsiunii Good Morning America că, pentru a o proteja, i-au spus fetiței că George a murit pentru că nu putea respira. ”Mi-e dor de el. Se juca cu mine” a spus copilul la una dintre cele mai urmărite emisiuni din SUA.

O înregistrare publicată pe Intagram a devenit virală printre americani. Gianna este pe umerii unui fost star NBA, Stephen Jackson, prieten cu George Floyd și repetă: ”Tata a schimbat lumea!”

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Familia lui George Floyd i-a încurajat pe americani să protesteze pașnic față de brutalitatea poliției și a cerut să se facă dreptate în acesc caz.

Raportul final al autopsiei lui George Floyd arată că acesta a murit în urma unui stop cardiopulmonar şi nu indică clar dacă decesul a fost provocat de gestul poliţistului care i-a ţinut genunchiul pe gât timp de opt minute.

Autopsia indică, de asemenea, că Floyd a fost testat recent pozitiv pentru Covid-19, dar nu există niciun indiciu că acesta a fost un factor în moartea sa.

O autopsie independentă comandată de familia lui Floyd a arătat, însă, că Floyd a murit de „asfixiere din cauza presiunii susţinute”.

Procurorul general din Minnesota, Keith Ellison, l-a acuzat pe Derek Chauvin, în vârstă de 44 de ani, de omor de gradul doi, cu intenție, pe lângă cel de gradul trei, prin neglijență, de care l-a acuzat săptămâna trecută. Ceilalți trei polițiști care au participat la imobilizarea lui Floyd vor fi acuzați și ei complicitate la crimă de gradul doi.