• Conform noii legislații, migranții din Canalul Mânecii nu vor mai putea intra în Regatul Unit, li se va interzice să revină și nu vor putea solicita cetățenia britanică.
  • „Este inaplicabilă, costisitoare și nu va opri bărcile”, a spus Enver Solomon, directorul general al Consiliului pentru Refugiați.
  • Consiliul pentru Refugiați a criticat aceste planuri.

Conform noii legislații, migranții din Canalul Mânecii nu vor mai putea intra în Regatul Unit, li se va interzice să revină și nu vor putea solicita cetățenia britanică. Măsurile propuse se vor aplica tuturor celor care sosesc pe țărmurile britanice, din Canalul Mânecii cu o ambarcațiune mică.

Premierul Rishi Sunak a făcut din oprirea ambarcațiunilor” una dintre prioritățile sale.

Consiliul pentru Refugiați a criticat aceste planuri. În prezent, solicitanții de azil care vin în Regatul Unit au dreptul de a cere protecție în temeiul Convenției ONU privind refugiații și al Convenției Europene a Drepturilor Omului.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Guvernul încearcă de mult timp să combată creșterea numărului de solicitanți de azil care traversează drumul din Franța spre Regatul Unit. Cu toate acestea, nu este clar cum își propune guvernul să limiteze drepturile solicitanților de azil.

Consiliul pentru Refugiați a acuzat miniștrii că au încălcat angajamentul de lungă durată al Regatului Unit, în temeiul Convenției ONU, de a oferi persoanelor un proces echitabil, indiferent de modul în care au ajuns în UK.

„Este inaplicabilă, costisitoare și nu va opri bărcile”, a spus Enver Solomon, directorul general al Consiliului pentru Refugiați.

Ministerul de Interne britanic spune că și în prezent există o serie de rute sigure și legale” către Marea Britanie. Cu toate acestea, unele sunt disponibile doar pentru persoanele din anumite țări, cum ar fi Afganistan și Ucraina, sau pentru deținătorii statutului de cetățean britanic din Hong Kong. Alte rute de azil acceptă doar un număr limitat de refugiați în funcție de anumite criterii.

În 2022, 45.756 de migranți au traversat Canalul Mânecii spre Marea Britanie în bărci mici, potrivit BBC.