• Între timp, Marea Britanie a anunțat noi sancțiuni împotriva a opt oligarhi și bănci rusești, printre care cea mai mare din țară, Sberbank, și Credit Bank of Moscow.
  • SUA au impus sancțiuni împotriva fiicelor președintelui rus Vladimir Putin.
  • Fiica lui Putin, Katerina Tikhonova, lucrează în mediul academic și în afaceri.

SUA au impus sancțiuni împotriva cercului intim al președintelui rus Vladimir Putin, inclusiv a fiicelor sale. Lista include, de asemenea, familia ministrului de externe Serghei Lavrov și bănci importante.

Măsurile au fost luate în urma unor noi dezvăluiri privind atrocitățile comise de trupele rusești în Ucraina, inclusiv imagini cu cadavre de civili împrăștiate pe străzile din Bucea, în apropiere de capitala Kiev. Rusia spune, fără a aduce dovezi, că imaginile sunt înscenate de oficialii de la Kiev.

Chiar dacă imaginile din satelit au arătat că civilii au fost uciși când rușii controlau Bucea, miercuri, Vladimir Putin a descris evenimentul drept o „provocare grosolană și cinică a regimului de la Kiev”. Referindu-se la crimele de la Bucea, președintele american Joe Biden a declarat miercuri: „Nu se întâmplă nimic mai puțin decât crime de război major”.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Națiunile responsabile trebuie să se unească pentru a-i trage la răspundere pe acești făptași”, a adăugat Joe Biden.

SUA au declarat că fiicele lui Vladimir Putin, Katerina Vladimirovna Tihonova și Maria Vladimirovna Vorontsova, au fost puse sub sancțiuni pentru că sunt copiii adulți ai lui Putin, o persoană a cărei proprietate și interese în proprietate sunt blocate”.

Anunțul a descris-o pe Tikhonova ca fiind „un executiv în domeniul tehnologiei a cărui activitate sprijină guvernul rus și industria de apărare”.

Sora sa, Vorontsova, „conduce programe finanțate de stat care au primit miliarde de dolari de la Kremlin pentru cercetarea genetică și care sunt supravegheate personal de Putin”.

Întrebat de ce SUA le vizează pe fiicele lui Vladimir Putin, un oficial de rang înalt al administrației Biden a declarat că SUA au considerat că acestea ar putea controla o parte din bunurile tatălui lor.

„Avem motive să credem că Putin și mulți dintre acoliții săi, precum și oligarhii, își ascund averea, își ascund bunurile, cu membri ai familiei care își plasează bunurile și averea în sistemul financiar american, dar și în multe alte părți ale lumii”, a declarat oficialul. „Credem că multe dintre activele lui Putin sunt ascunse cu membrii familiei și de aceea îi vizăm”.

Printre sancțiunile americane anunțate de Casa Albă se numără:

  • măsuri economice de interzicere a noilor investiții în Rusia
  • sancțiuni financiare severe împotriva celei mai mari bănci private din Rusia, Alfa Bank, și a celei mai mari instituții financiare a acesteia, Sberbank
  • sancțiuni asupra unor importante întreprinderi de stat critice
  • sancțiuni împotriva oficialilor guvernamentali ruși și a membrilor familiilor acestora.