• De la o închisoare de maximă securitate din Haiti au evadat aproximativ 400 de deținuți.
  • În cursul acțiunii de evadare au fost uciși șase deținuți, directorul închisorii și 19 civili.
  • Peste 200 de prizonieri sunt dați încă în urmărire.

În cadrul unei violente operațiuni de evadare a câtorva sute de deținuți de la o închisoare de maximă securitate din Haiti, zeci de oameni și-au pierdut viața, inclusiv directorul închisorii și peste 200 de prizonieri sunt dați în urmărire, relatează cotidianul elvețian Tagesanzeiger.

Între persoanele care și-au pierdut viața se numără șase deținuți și directorul centrului de detenție, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului. În cursul acțiunii de evadare, fugarii au ucis mai mulți civili.

În total, aproximativ 400 de deținuți au evadat joi din închisoarea de maximă securitate din Croix-des-Bouquets, aflată în apropierea capitalei Port-au-Prince. Până ieri seară au fost prinși aproximativ jumătate dintre fugari. Potrivit purtătorului de cuvânt, ceilalți sunt încă dați în urmărire: „Unii dintre ei sunt încătușați, nu vor ajunge prea departe”.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ

Centrul de detenție haitian are o capacitate de maximum 872 de deținuți. În momentul evadării, în închisoare se aflau însă 1542 de deținuți, aproape de două ori mai mulți decât ar fi fost permis.