• În zona platformei Petromidia a avut loc o explozie și 5 persoane au fost rănite.
  • O persoană a fost găsită moartă, după ce a fost dată dispărută.
  • Explozia a fost urmată de un incendiu violent.
  • După deflagrație a fost declanșat planul roșu de intervenție.
  • Locuitorii din zonă au primit un mesaj prin RO-Alert.
  • Explozia a fost provocată de o conductă care s-a fisurat.

Ieri, la ora 12:16 minute a fost anunțat printr-un apel la 112 un incendiu la Rafinăria Petromidia din Năvodari, județul Constanța. Explozia s-a produs din cauza unei fisuri la o conductă de combustibil. O persoană a murit și alte 5 au fost rănite.

Virgil Popescu, ministrul Energiei: „Petromidia este o companie majoritar privată. Nu avem probleme cu depozitele de carburanți sau cu depozitul de țiței de la Petromodia. Am discutat cu conducerea Petromidia. Același lucrul mi l-au spus și ei. După stingerea incendiului doresc să vedem exact raportul celor de la ISU și cauzele care au produs acest accident”

Tanczos Barna, ministrul Mediului: „Impactul asupra mediului va fi major. Din primele evaluări făcute de ANM, norul de fum nu se deplasează spre țărm, se deplasează spre mare. Am la fața locului laboratorul mobil”

Tot personalul de la Petromidia a fost evacuat, iar procesele tehnologice au fost oprite. La 12.24 de minute, pompierii au ajuns la fața locului, iar la 13.14 incendiul a fost localizat. Două ore mai târziu, focul a fost lichidat, iar victimele au fost transporate la Spitalul Județean Constanța.

Lucian Bode, ministrul de Interne: „Turiștii de pe litoral nu au fost astăzi în pericol. A fost prezentă și garda de mediu, am avut în permanență contact și dialog cu ei”

Raed Arafat, secretar de stat în cadrul MAI: „Primul ars a plecat cu elicopterul SMURD Constanța la București, la Floreasca și elicopterul SMURD București e pe drum ca să preia alt pacient.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Felix Crudu, Director General Rompetrol: „Din nefericire, unul dintre colegi, care opera în zonă, a fost prins de suflul acestei explozii. În timpul intervențiilor s-au făcut eforturi disperate de a-l găsi. Au intrat echipați cu…. Într-un final am reușit să îl găsim…Pe platformă în m omentul respectiv erau cinci persoane. Toate cele cinci au fost rănite, două mai ușor, două mediu și unul mai sever. La prima vedere … a fost o conductă care s-a fisurat. Nu cunoaștem detalii. Suntem cu toate verificările la zi. Conductele, echipamentele au autorizațiile”


La 16.25 de minute, elicopterul cu primul pacient de la Constanța a aterizat pe stadionul Dinamo din capitală, și a ajuns la la spitalul Floreasca la 16.45 de minute.

Trei explozii au avut loc în Constanța, la o zi după explozia de la Petromidia. Incendiul a fost localizat, iar pericolul extinderii a fost eliminat. VIDEO