• Finanțarea pentru noua stație de metrou de pe Șoseaua Berceni a fost aprobată.
  • Noul traseu va avea o cale dublă de rulare.
  • Lucrările au ca termen de finalizare 22 de luni de la ordinul de începere al acestora.

Odată cu deschiderea ușilor metroului din Drumul Taberei, deschidem și ușa investițiilor. În București se va construi o nouă stație de metrou.
Ministerul Fondurilor Europene a aprobat cererea de finanțare pentru construirea stației de metrou de pe Șoseaua Berceni.

Proiectul are o valoare de 50 de milioane de euro. Noua stație de metrou va lega zona de sud a Bucureștiului cu nordul și centrul Capitalei.

Construcția supraterană, cu subsol, parter și două etaje, va avea o suprafață desfășurată de peste 15.000 de metri pătrați. Noul traseu va avea o cale dublă de rulare, față de o singură linie, cum e în acest moment.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Zona de sud devine punct nodal pentru hub-urile de business”

Cu cele 50 de milioane de euro aduse astfel în sector, zona de sud devine punct nodal al înființării hub-ului de business de care avem atâta nevoie. Direct sau indirect, fondurile europene pe care le-am atras vor aduce noi locuri de muncă bine plătite, deci un trai mai bun pentru oameni, începând cu angajații firmelor românești ce vor lucra efectiv la stația de metrou și terminând cu toți cei care o vor folosi pentru a ajunge mai rapid la serviciu sau unde au nevoie. Nu în ultimul rând, stația de metrou înseamnă reducerea traficului rutier, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, într-un comunicat.