- Dosarele FinCEN conţin date despre tranzacţii suspecte asociate cu Paul Manafort
- Paul Manafort a fost director al echipei de campanie a lui Donald Trump în 2016
- FinCEN: Suspiciuni privind tranzacţii ale unor firme apropiate familiei lui Recep Erdogan
- Una dintre companiile suspectate este Aktif Bank, controlată de ginerele lui Erdogan
Ies la iveală informații noi din dosarele FinCEN. Informații ce duc până la Casa Albă. Donald Trump este acuzat că a protejat afaceri ilegale și a beneficiat de pe urma lor.
Compania bancară americană JPMorgan Chase raportase tranzacţii financiare suspecte asociate cu Paul Manafort, directorul fostei echipe de campanie electorală a lui Donald Trump, conform documentelor FinCEN apărute în presa internaţională, informează cotidianul The New York Times.
Potrivit cotidianului The New York Times, printre documentele Reţelei de Combatere a Infracţiunilor Financiare (FinCEN), o entitate din cadrul Departamentului american al Trezoreriei, se numără şi rapoarte despre tranzacţii financiare suspecte care au legătură cu Paul Manafort, directorul echipei de campanie din 2016 a lui Donald Trump.
De asemenea, conform BuzzFeed, oficiali din cadrul Bank of America au semnalat autorităţilor federale în 2016 că aveau preocupări despre ineficienţa Deutsche Bank în contracararea activităţilor de spălare de bani.
NYT notează că Deutsche Bank este monitorizată de mult timp în SUA din cauza creditelor acordate lui Donald Trump. BuzzFeed nu a primit rapoarte privind activităţi suspecte ale lui Trump. Însă NYT a relatat anul trecut că angajaţi ai Deutsche Bank semnalaseră suspiciuni referitoare la tranzacţii ale lui Donald Trump şi ale ginerelui său, Jared Kushner, dar managerii bancii au decis să nu transmită rapoarte privind activităţi financiare suspecte.
Numele lui Donald Trump ar mai fi legat de niște tranzacții ilegale. Un traficant de aur arestat în SUA în 2016 a dezvăluit în fața judecătorilor cum au ajuns în Iran miliarde de dolari din vânzarea de aur, prin intermediul unei bănci turcești, încălcând sancțiunile impuse de Statele Unite regimului de la Teheran.
Ițele afacerii duc până ginerele președintelui Turciei, care este ministru de Finanțe, și până la Erdogan însuși, care știa de aceste transferuri, potrivit depozițiilor. Este vorba de zeci de miliarde de dolari, obținuți din vânzarea a sute de tone de aur. În scandal este pomenit și numele lui Donald Trump, la care Recep Tayyip Ergogan ar fi intevenit să protejeze afacerea.