• Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat recent, pe 6 octombrie, că țara sa se opune în continuare candidaturii Suediei.
  • Purtătorul de cuvânt al lui Kristersson nu a răspuns imediat la solicitările de a face un comentariu.
  • Prim-ministrul finlandez Sanna Marin a declarat vineri că președintele Turciei i-a spus că are mai multe întrebări pentru Suedia decât pentru țara sa

Finlanda și Suedia vor adera la NATO în același timp, au declarat vineri prim-miniștrii lor, prezentând un front unit în fața Turciei, care a ridicat semne de întrebare cu privire la ambele candidaturi.

Vecinii nordici au cerut să adere la alianță în luna mai ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, dar s-au lovit de obiecții din partea Turciei, care i-a acuzat pe cei doi că adăpostesc grupuri pe care le consideră teroriste.

Prim-ministrul finlandez Sanna Marin a declarat vineri că președintele Turciei i-a spus că are mai multe întrebări pentru Suedia decât pentru țara sa. Ea a spus însă că nu va lăsa Suedia în urmă în acest proces.
Este foarte important pentru noi, desigur, ca Finlanda și Suedia să se alăture NATO mână în mână”, a declarat Marin reporterilor la o conferință de presă comună la Helsinki cu omologul său suedez.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat recent, pe 6 octombrie, că țara sa se opune în continuare candidaturii Suediei.

Premierul suedez Ulf Kristersson, care a preluat funcția săptămâna trecută, a declarat: Am făcut fiecare pas, până acum, mână în mână și niciunul dintre noi nu are alte ambiții”. El a declarat că se va întâlni cu Erdogan în curând. Este complet legitim ca Turcia să primească confirmarea că Suedia face ceea ce Suedia s-a angajat să facă în cadrul acordului”, a adăugat el.

Cotidianul suedez Aftonbladet a citat vineri surse potrivit cărora Turcia l-a invitat pe Kristersson la o întâlnire bilaterală la Ankara, probabil pe 8 noiembrie.

Purtătorul de cuvânt al lui Kristersson nu a răspuns imediat la solicitările de a face un comentariu.