Firea: „Avem pregătite pentru refugiați toate taberele pentru tineret”

gabriela-firea sursă foto - Twitter
  • Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunţă că sunt pregătite pentru cazarea refugiaţilor toate taberele pentru tineret din judeţele de la graniţa cu Ucraina şi Republica Moldova.
  • Peste 600 de locuri sunt disponibile în şapte centre de agrement.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunţă că sunt pregătite pentru cazarea refugiaţilor toate taberele pentru tineret din judeţele de la graniţa cu Ucraina şi Republica Moldova. Peste 600 de locuri sunt disponibile în şapte centre de agrement.

„Am făcut, împreună cu Izabella Kacsó-Doboly, secretar de stat pe probleme de tineret în Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, un recensământ al bazelor de tineret pe care le putem transforma în tabere pentru refugiaţii din Ucraina”, a scris ministrul Firea, sâmbătă, pe Facebook.

Astfel, după cum anunță Gabriela Firea, ucrainenii care vin în România vor putea locui în condiţii normale, vor avea un acoperiş deasupra capului fără această grijă în plus.

Locurile anunţate de Firea:

  •  în judeţul Satu Mare, un minihotel cu 46 de locuri în camere cu 2, 3 şi 4 paturi, în zona ştrandului din oraşul Satu Mare.
  •  în judeţul Maramureş, o bază turistică în centrul municipiului Baia Mare. Există 84 de locuri în camere dotate cu grup sanitar şi duş. De asemenea, există conexiune gratuită la internet, o bucătărie funcţională, dar şi un spaţiu de joacă pentru copii.
  •  în judeţul Botoşani, un centrul de agrement care poate găzdui, în condiţii normale, 130 de persoane. Sunt pregătite camere cu 2 şi 4 locuri, dotate cu mobilier modern, grup sanitar propriu şi televizor. Există şi o sală de mese cu 350 locuri şi o bucătărie perfect funcţională.
  • De asemenea, Firea anunță că în judeţul Galaţi, 48 de persoane pot fi cazate în baza de tineret din municipiul Galaţi. Avem camere cu 2 locuri, grup sanitar propriu, televizor, frigider, internet, mobilier modern.
  •  în judeţul Brăila, o bază de agrement sezonieră de la Lacul Sărat. Avem 52 de locuri în căsuţe cu 2 paturi, baie proprie, duşuri cu apă caldă, aer condiţionat. Există şi o sală de mese de 100 locuri.
  •  în judeţul Tulcea, sunt pregătite bazele de agrement din Sulina şi Babadag, care oferă împreună 250 de locuri în camere cu grup sanitar propriu.

„Continuăm să luăm măsuri care să completeze eforturile Guvernului României de a asigura cele mai bune condiţii miilor de femei, copii şi persoane în vârstă care-şi părăsesc ţara din cauza războiului”, a transmis Gabriela Firea.