Firea, campanie electorală pe Facebook cu citate celebre din Sfântul Ioan Gură de Aur. Ce spun specialiștii în comunicare

  • Gabriela Firea îşi face campanie pe Facebook cu postări care conţin citate celebre
  • Mesajele sunt alese cu atenţie, multe dintre ele având de-a face cu figuri religioase importante
  • Specialiştii în comunicare spun că prin această strategie Gabriela Firea încearcă să stârnească emoţie

Avem mai puţin de două luni până la alegerile locale, aşa că am intrat pe pagina de Facebook a Gabrielei Firea să vedem cum îşi face actualul primar general al capitalei campanie. Printre atacurile politice, Gabriela Firea face loc pe pagina personală de Facebook şi unor citate celebre, cu mare încărcătură.

„Darul de a răbda necazurile este mai mare decât darul de a învia morţii”. Un citat extras din Sfântul Ioan Gură de Aur.

Radu-Nicola Delicote este specialist în comunicare politică şi spune că Gabriela Firea încearcă victimizarea ca strategie electorală şi apelează la mesaje care să trezească emoţie.

Uite ce spune Radu-Nicola Delicote, specialist comunicare politică: „Asemenea simboluri folosite în comunicarea politică au menirea de a trezi în electoratul ţintă o emoţie, în sensul în care, da, eu mă identific cu acel candidat, da, uite acel candidat foloseşte setul meu de valori şi de principii şi da, eu mă voi duce să-l votez. Gabriela Firea, cu aceste citate, nu caută un electorat nou. Şi atunci, Gabriela Firea doar face apel de o refidelizare electorală, de o victimizare ca strategie electorală“.

Darul de a rabda necazurile este mai mare decat darul de a invia mortii – Sfantul Ioan Gura de Aur#DuminicaBinecuvantata#Credinta #Iubire #PacePublicată de Gabriela Firea pe Duminică, 26 iulie 2020