• Gabriela Firea susține că în sănătate s-au tăiat în acest an 2,6 miliarde lei față de anul precedent
  • Gabriela Firea: „Concluzie: nu e cu plus, ci cu minus, în plin război sanitar”
  • Ministerul Sănătății are un buget mai mare decât anul trecut, spune premierul Florin Cîțu

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea susține că în sănătate s-au tăiat în acest an 2,6 miliarde lei față de anul precedent, dar premierul Florin Cîțu omite în mod deliberat informația esențială: „Concluzie: nu e cu plus, ci cu minus, în plin război sanitar”.

Încă o minciună a zilei de la Guvern! A câta, oare? Le-am pierdut șirul! Iată dovada: Prim-ministrul Florin Cîțu : ! Trec peste săgețile din coaliția #dedreaptacinică dintre stimabilii domni Cîțu și Voiculescu, ale căror consecințe le simt oamenii. Merg la concret. Care este adevărul? Dl Cîțu omite în mod deliberat informația esențială: sunt mai mulți bani la Sănătate sau nu?”, afirmă Gabriela Firea.

Ea menționează că Florin Cîțu vorbește doar despre bugetul instituției Ministerului Sănătății.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Și nici în această privință nu se referă la toate aspectele, ci doar la sumele alocate ministerului, dar nu și la partea transferată de minister către alte instituții. Deci, în realitate, Bugetul Ministerului Sănătății (sume alocate și transferuri la un loc) scade cu -2,2 miliarde de lei. Adică au alocat la Sănătate, în plină pandemie, mai puțin cu -11%! De asemenea, scad și banii de care va dispune Casa Națională de Asigurări de Sănătate cu -0,4 miliarde lei. Deci per total, în sectorul de sănătate s-au tăiat în acest an -2,6 miliarde lei față de anul precedent. Concluzie: nu e cu plus, ci cu minus, în plin război sanitar! Cu banii tăiați, populația României ar fi putut fi imunizată de două ori cu vaccinurile anti-covid disponibile în prezent”, conchide Gabriela Firea.

Ministerul Sănătății are un buget mai mare decât anul trecut, spune premierul Florin Cîțu

Ministerul Sănătății are un buget mai mare decât anul trecut, iar discuțiile din spațiul public sunt ori pentru că oamenii nu înțeleg și nu știu să citească un buget ori vor doar să facă scandal și atât, a spus luni premierul Florin Cîțu.

Banii sunt acolo. Vorbim de 11,43 de miliarde, mai mult decât anul trecut și mai mult decât într-un an normal, cum a fost în 2019. Asta arată foarte clar că avem foarte mulți oameni în spațiul public care nu știu să citească un buget.

Ministerul Sănătății are 11,43 miliarde de lei buget, mai mare decât anul trecut. Toate aceste discuții în spațiul public sunt ori pentru că oamenii nu înțeleg și nu știu să citească un buget ori vor doar să facă scandal și atât, ceea ce este foarte trist”, declara Florin Cîțu.