• Yoshihide Suga va fi noul prim-ministru al Japoniei
  • În vârstă de 71 de ani, Yoshihide Suga a fost ales lider al Partidului Liberal-Democrat, aflat la guvernare
  • Yoshihide Suga urmează să fie ales oficial prim-ministru de către Parlament, succedându-l pe Shinzo Abe care a demisionat recent

Yoshihide Suga a fost ales, luni, în funcţia de lider al Partidului Liberal-Democrat din Japonia şi urmează să fie numit prim-ministru în locul lui Shinzo Abe, potrivit site-ului T-Online.de.

Yoshihide Suga, în vârstă de 71 de ani, a fost până acum secretar al Cabinetului şi purtător de cuvânt al Guvernului de la Tokyo.

Suga s-a născut într-o familie de cultivatori de căpșune din Ogachi și a absolvit dreptul la Universitatea Hosei în 1973. Pentru a se întreține în facultate a lucrat la o fabrică de cutii de carton.

Luni, Partidul Liberal-Democrat (LDP), aflat la guvernare în Japonia, l-a ales pe Yoshihide Suga în funcţia de preşedinte al formaţiunii. Yoshihide Suga a primit 377 de voturi, fostul ministru de Externe Fumio Kishida 89 de voturi, iar Shigeru Ishiba, fost ministru al Apărării, 68 de voturi.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
CUM AR FI EUROPA FĂRĂ ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MAI ESTE EUROPA IUBITĂ?
CIOLACU DĂ VINA PE CÎȚU

Yoshihide Suga urmează să fie ales oficial prim-ministru de către Parlament. Premierul Shinzo Abe a demisionat recent, din motive de sănătate.