• Fiul unui important rabin britanic s-a înecat în mare în timp ce se afla în luna de miere în Filipine.
  • Cuplul, care mai are alți trei fii, a decis să nu facă deplasarea în Filipine, unde părinții Stelei își sprijină în prezent fiica distrusă în urma tragediei.
  • Benedict era un sculptor care a studiat artele plastice la Școala de Artă și Design din Cardiff și la Universitatea Oxford Brookes.

Fiul unui important rabin britanic s-a înecat în mare în timp ce se afla în luna de miere în Filipine. Benedict Hayyim Anidjar Romain a murit duminică, după ce vremea s-a schimbat” rapid și a fost prins într-un râu în sud-estul Asiei.

Rabinul Jonathan și-a văzut ultima dată fiul cu două săptămâni înainte ca sculptorul de 34 de ani și soția sa Stella, în vârstă de 30 de ani, să plece în luna de miere, după ce s-au căsătorit vara trecută. Tatăl său a oficiat ceremonia de nuntă. Rabinul Romain a declarat pentru Jewish Chronicle: Este profund dureros. Dar știu, după ce am văzut atâția alții suferind o durere imensă, că într-o zi vom râde și vom cânta din nou. Deși trebuie să recunosc că în acest moment nu mi se pare așa. Am oficiat la câteva sute de înmormântări și am jelit alături de mulți credincioși de-a lungul anilor, ceea ce mă face să fiu conștient, deși este cu adevărat evident, că durerea mea nu este unică și că mulți alții au suferit și ei o durere sfâșietoare, așa că nu este nimic excepțional în ceea ce privește ceea ce familia noastră se confruntă. Mi-a arătat, de asemenea, cum cei care au fost dincolo de orice alinare în acel moment, în cele din urmă reintră în fluxul vieții și, deși nu uită niciodată și durerea este întotdeauna adânc întipărită în memoria lor, pot avea totuși o viață fericită și se pot considera binecuvântați.”

Rabinul Romain se poate consola cu sculptura unei cărți de rugăciuni care se transformă într-un porumbel, pe care Benedict a creat-o la Sinagoga Maidenhead, pe care o frecventa cu regularitate în copilărie.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

El a spus: Este chiar lângă intrarea în sinagogă. Îmi place să trec pe lângă ea în fiecare zi.”

Rabinul Romain și soția sa, ministru cu jumătate de normă la sinagoga reformată din Newcastle, așteaptă detalii despre repatrierea fiului lor. Cuplul, care mai are alți trei fii, a decis să nu facă deplasarea în Filipine, unde părinții Stelei își sprijină în prezent fiica distrusă în urma tragediei. Părinții ei se aflau din întâmplare în vacanță în apropierea insulei în care se aflau Benedict și Stella.

Rabinul Romain a adăugat: Până când vom ajunge acolo, un zbor de 17 ore și apoi încă o jumătate de zi de călătorie, sperăm că va fi adus acasă”. Benedict era un sculptor care a studiat artele plastice la Școala de Artă și Design din Cardiff și la Universitatea Oxford Brookes.