• Groapa de gunoi din Sighișoara, județul Mureș, a ars, luni seara, cu flăcări uriașe
  • Şeful Gărzii de Mediu: „Suntem la mila vântului”

Potrivit ISU Mureș, mai multe autospeciale au intervenit, luni seara, la groapa de gunoi din Sighișoara, unde a izbucnit un incendiu.

Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă pe o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați, fără degajări mari de fum.

A fost anunțată și Garda de Mediu despre existența incendiului

Octavian Berceanu, şeful Gărzii de Mediu, a declarat că în apropierea incendiului nu sunt locuinţe, dar se ridică fum: „Suntem la mila vântului”, a spus Berceanu.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Octavian Berceanu a spus că o lună de zile a ars mocnit această groapă de gunoi.

În cazul în care se schimbă direcţia vântului, lucrurile pot deveni „neplăcute din punct de vedere al simţurilor”, a spus Octavian Berceanu, la Digi 24.

Întrebat dacă ceea ce se întâmplă luni la groapa de gunoi din Sighişoara poate deveni periculos, Berceanu a spus că „suntem la mila vântului”.

„Doar în proximitate (poate fi periculos – n.r.), dar în proximitate nu avem locuinţe, dar fum oricum se ridică. Mirosul acesta de gunoi ars se poate răspândi pe kilometri în jurul gropii. În funcţie de direcţia vântului… suntem la mila vântului, din păcate”, a mai spus Berceanu.

Reacția consilierului local Bogdan Burghelea

„Situația este sub control în ceea ce privește incendiul izbucnit, în această după-amiază, la groapa de gunoi din Sighișoara. Focul este aproape stins datorită pompierilor militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Sighișoara și a unei echipe venite de la Târgu-Mureș. Mulțumesc și pe această cale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Horea al județului Mureș! Despre cauză, până la concluziile specialiștilor nu ne putem pronunța! Vom discuta apoi pe concret ce avem de făcut în continuare”, a anunțat Bogdan I. Burghelea, consilier local al municipiului Sighișoara.