Florin Cîțu a anunțat o nouă autostradă în Moldova: A fost stabilit traseul

Retrospectiva anului 2020 în transporturi: Doar 61 de kilometri de autostrăzi în 12 luni, în România Sursa Foto: Mediafax / ALEX NICODIM

Premierul Florin Cîțu a anunțat vineri că sectorul Pașcani – Siret, care era prevăzut ca drum expres în Autostrada A7 București – Pașcani, devine și el în regim de autostradă, iar finanțarea va fi făcută prin fonduri europene.

„Avem varianta finală a Autostrăzii A7 Pașcani – Siret. Știm exact pe unde va trece”, a anunțat premierul, aflat într-o vizită în județul Suceava.

„Până la finalul anului vom avea și studiile de fezabilitate, vom avea indicatorii tehnico-economici care vor arăta că trebuie să fie autostradă. Se va trece de la drum expres la autostradă. Finanțarea va veni foarte repede”, a adăugat Florin Cîțu.

Întrebat când va fi finalizată A7, prim-ministrul a răspuns: „Până în 2026 va fi gata autostrada. Paşcani-Siret vă spun că o să fie mai repede, că este mai uşor. Paşcani-Siret pare să fie mai uşor de construit”.

El a precizat că sectorul de autostradă București – Pașcani va fi finanțat prin PNRR, iar sectorul Pașcani – Siret va fi finanțat prin fonduri europene.