• Permierul a precizat că Guvernul își menține construcția bugetară pe țintele anunțate
  • Bugetul trebuie făcut astfel încât să păstreze încrederea investitorilor
  • Florin Cîțu spune că în ședința de Guvern a avut discuții cu toți miniștrii, de la care așteaptă măsuri de restructurare

Proiectul legii bugetului este în întârziere pentru că este primul cu o abordare multianuală și pentru că va corecta o serie de măsuri luate în trecut și care au avut un efect devastator asupra economiei, a declarat miercuri premierul Florin Cîțu la finalul ședinței de Guvern.

Permierul a precizat că Guvernul își menține construcția bugetară pe țintele anunțate, cum ar fi deficitul de 7%, iar proiectul ar putea ajunge în Parlament săptămâna viitoare.

Bugetul trebuie făcut astfel încât să păstreze încrederea investitorilor, a Comisiei Europene și a agențuulor de rating, dar și să susțină relansarea economiei. „Începem bugetarea multianuală”, a spus Cîțu, care a adăugat că este analizat și bugetul anului viitor.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Premierul Florin Cîțu spune că în ședința de Guvern a avut discuții cu toți miniștrii, de la care așteaptă măsuri de restructurare, amintind de situația companiilor de stat sau de modificarea legii salarizării, astfel încât să fie eliminate cheltuielile ineficiente.

Cîțu a respins ideea unor tensiuni între liderii PNL și USR pe tema bugetului României.