Florin Cîțu a declarat război liderilor de sindicat. Cum se apără sindicaliștii: „Nu facem nimic ilegal. Legea ne dă voie!”

  • Cîţu: Singurii oameni în funcţie de 30 de ani sunt liderii de sindicat
  • Sindicatele încasează automat 1% din salariile profesorilor
  • Funeriu: În 2011 am stopat transferul către sindicate al banilor profesorilor
  • Ponta a reintrodus virarea automată a 1% din salariu către sindicate
  • Sindicalist: Cotizaţiile sunt transferate în conformitate cu legea

Florin Cîțu şi-a pus în cap sindicaliştii. Premierul a declarat că este nevoie „de o discuție” în societate despre liderii de sindicat care „au rămas în funcţie de 30 de ani”.

Membrii acestor structuri au ieşit la proteste. Spun că premierul urmărește să închidă sindicatele. Un alt reproş adresat punctual sindicatelor din învăţământ este al fostului ministru al Educaţiei Daniel FunEriu.

El acuză că aceste organizaţii încasează automat 1% din salariile tuturor profesorilor, bani a căror cheltuire nu o verifică nimeni.

Mai mult, acuză Funeriu, în educație, liderii sindicali sunt degrevați de ore, dar primesc salariul ca și cum ar fi la catedră.

Nu poți să tai bani de la educație, iar în acest timp o mână de sindicaliști să continue să înoate în șampanie și să se îndoape cu caviar.„, scrie Funeriu pe Facebook.

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar se apără: Nu facem nimic ilegal. Legea ne dă voie!”

Nu știu dacă e normal să ataci o structură a statului prevazută de orice legislație democratică. Vreau să-i sugerez să fie mai deschis. Tensiuneile sociale în ceea ce privesc cotizațiile venite de la membri la sindicat, sunt făcute în conformitate cu legea, benevol, prin acordul scris al salariatului. Nu există în acest moment în România nicio categorie socială care să plătească această cotizație împotriva voinței proprii.”, a declarat Laviniu Lăcustă, USLIP Iași.