• Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului, la cererea lui Ciucă.
  • Cîțu susține că a fost îndepărtat pentru că a criticat coaliția PNL/PSD, dar va continua să facă politică.
  • Ludovic Orban a anunțat că va candida la președinție.

Florin Cîțu a plecat de la șefia Senatului. Și-a dat demisia, iar în locul său vine, interimar, Alina Gorghiu. PNL se dezice de Cîțu, luni l-a îndepărtat și de la conducerea filialei sectorului 3, și-așa îi expirase mandatul. Fostul premier de la Palatul Victoria spune că va face politică în continuare și că funcțiile sunt trecătoare.

Numai că a făcut păcatul de a ataca rezultatele coaliției cu PSD-ul, reflex și de fost ministru de Finanțe nemulțumit de inflație, dobânzi și lipsa soluțiilor pentru criza care bate la ușă.

Florin Cîțu a fost ministru de Finanțe în guvernele Orban 1 și 2. Aproape un an a fost premier, timp în care a fost ales și președinte al partidului, în luptă cu Ludovic Orban, care l-a acuzat că a furat la vot și a plecat din PNL.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Acum, Orban și-a făcut partid și a anunțat că va candida la președinție. Cîțu a pierdut și fotoliul de la Palatul Victoria, după moțiunea din octombrie Iohannis l-a numit pe Nicolae Ciucă premier și conducerea partidului și acum și filiala de sector și șefia senatului.