Florin Cîțu a dezvăluit câți bani au plătit românii pe amenzi în timpul stării de urgență. Cum se restituie amenzile contenstate

Sursa foto: Mediafax
  • Cîțu a dezvăluit că doar 100 de milioane de lei s-au încasat din amenzile din timpul stării de urgență
  • Valoarea totală a amenzilor a fost de 600 de milioane de lei
  • Ministrul Finanțelor Publice a precizat că se va discuta despre o amnistie fiscală, pentru că există o decizie a CCR de neconstituționalitate
  • În cazul în care oamenii contestă amenzile, cetățenii care vor câștiga vor primi compensări la taxe și impozite, spune ministrul

Mai puţin de 100 de milioane de lei s-au încasat din amenzi în timpul stării de urgenţă, a declarat, duminică, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu. Valoarea amenzilor date în perioada stării de urgenţă a depăşit 600 de milioane de lei.

Cîţu a spus, duminică, la Digi24, că din cele 600 de milioane de lei, cât a fost valoarea amenzilor în starea de urgenţă, s-au plătit amenzi de doar 100 de milioane.

„Mai puţin de 100 de milioane de lei au fost încasate din aceste amenzi. Sunt la bugetul de stat, acum vedem, dacă sunt contestate şi sunt decizii favorabile cetăţenilor atunci bineînţeles că va trebui să restituim aceşti bani”, a spus Cîţu.

Întrebat despre o eventuală amnistie fiscală în acest caz, al amenzilor date în perioada stării de urgenţă, pentru care există o decizie de neconstituţionalitate, Florin Cîţu a spus că „încă nu am luat această decizie. Este o decizie pe care trebuie să o discutăm cu premierul şi vom vedea”.

„Nu am participat la o discuţie care să aibă acest subiect, al amnistiei fiscale faţă de amenzi”, a mai spus ministrul Finanţelor.

Cîțu a explicat că în cazul persoanelor care contestă amenzile și câștigă în instanță „de obicei se fac compensări” din impozite și taxe, dar „sunt și cazuri când primesc banii, depinde care este situația personală a fiecărei persoane”.