Florin Cîţu a revocat ordinul prin care se modificau criteriile de carantinare a localităților. Documentul, publicat în Monitorul Oficial

Florin Cîțu, „dezamăgit“ de decizia în dosarul „10 august“: „Vom vedea dacă există căi de atac“ Mediafax Foto
  • Ordinul cu noile criterii de carantinare a fost revocat de Florin Cîțu
  • Ordinul introducea noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI
  • Documentul introducea un punctaj pe baza unei grile

Ordinul cu noile criterii de carantinare publicat de fostul secretar de stat Andreea Moldova în Monitorul Oficial a fost revocat de premierul Florin Cîțu, în prezent ministru interimar la Ministerul Sănătăți.

După ce a fost numit interimar la Ministerul Sănătății, premierul Florin Cîțu a revocat ordinul privind noile criterii de carantinare publicat, marți seara, de fostul secretar de stat Andreea Moldovan, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, de la care a izbucnit scandalul ce a dus la demiterea sa și a ministrului Sănătății, Vlad Voiculesu, introducea noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Documentul introducea un punctaj pe baza unei grile.

Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori ar puteau intra în carantină, potrivit ordinului, dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.