• Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, anunţă majorarea alocaţiilor pentru copii
  • Acesta spune că procentul va fi anunțat de premier, însă se va situa în jurul a 15%
  • De la 1 ianuare ar urma o altă creștere, a mai spus Cîțu

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, anunţă majorarea alocaţiilor pentru copii în jur de 15%, urmând ca la 1 ianuarie să urmeze o altă creştere.

Florin Cîţu a declarat luni la Realitatea Plus că, în opinia sa, legea care prevede dublarea alocaţiilor pentru copii este una populistă şi neconstituţională, care a fost aprobată după ce a fost aprobat bugetul pentru 2020 şi trecută prin Parlament fără sursă de finanţare.

”Legea o vom aplica şi vom creşte alocaţiile începând cu 1 august. Procentul de creştere va fi prezentat de premier, este în avizare proiectul de lege şi va fi prezentat în următoarea şedinţă de Guvern. (…) Va fi în jurul a 15%, iar de la 1 ianuarie vom face o altă creştere a alocaţiilor. Nu ne oprim aici”, a spus Cîţu.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Acesta a subliniat că trebuie luat în calcul şi contextul economic prin care trece economia globală, efortul făcut de Guvern fiind imens deoarece sunt companii care s-au închis iar veniturile la buget scad.

În ceea ce priveşte pensiile, ministrul de Finanţe a precizat că o decizie privind procentul de majorare de la 1 septembrie va fi luată la rectificarea bugetară der la jumătatea lunii august.