Florin Cîțu anunță majorarea alocațiilor de la 1 august. Cu cât vor crește

Florin Cîțu va fi audiat miercuri despre situația economică a României

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, anunţă majorarea alocaţiilor pentru copii în jur de 15%, urmând ca la 1 ianuarie să urmeze o altă creştere.

Florin Cîţu a declarat luni la Realitatea Plus că, în opinia sa, legea care prevede dublarea alocaţiilor pentru copii este una populistă şi neconstituţională, care a fost aprobată după ce a fost aprobat bugetul pentru 2020 şi trecută prin Parlament fără sursă de finanţare.

”Legea o vom aplica şi vom creşte alocaţiile începând cu 1 august. Procentul de creştere va fi prezentat de premier, este în avizare proiectul de lege şi va fi prezentat în următoarea şedinţă de Guvern. (…) Va fi în jurul a 15%, iar de la 1 ianuarie vom face o altă creştere a alocaţiilor. Nu ne oprim aici”, a spus Cîţu.

Acesta a subliniat că trebuie luat în calcul şi contextul economic prin care trece economia globală, efortul făcut de Guvern fiind imens deoarece sunt companii care s-au închis iar veniturile la buget scad.

În ceea ce priveşte pensiile, ministrul de Finanţe a precizat că o decizie privind procentul de majorare de la 1 septembrie va fi luată la rectificarea bugetară der la jumătatea lunii august.

Exit mobile version