• Premierul a anunțat că vrea să modifice legea sindicatelor.
  • Florin Cîțu: Liderii de sindicat, singurii care au rămas în funcție de 30 de ani.
  • Guvernul va reduce și numărul de membri din Consiliile de Administrație.
  • Florin Cîțu: Cu siguranţă locurile vor fi reduse, ne uităm şi la indemnizaţie.
  • Ordonanța de Urgență ar putea fi discutată săptămâna viitoare.

Florin Cîțu aruncă mănușa liderilor de sindicat. Premierul anunță că va modifica legea sindicatelor. „Nu ne vom lăsa intimidați de declarațiile belicoase ale unui lider care nu are cultură de dialog social”, îi transmit sindicaliștii.

Florin Cîțu, premierul României: „Singurii oameni care au rămas în funcție 30 de ani de zile sunt liderii de sindicat”

„Singurii oameni care au ramas in functie 30 de ani zile sunt liderii de sindicat”, a remarcat Florin Cîțu într-o perioadă în care sindicatele i-au dat ceva bătăi de cap.

Sindicaliști din diverse domenii de activitate au ieșit în stradă să critice Guvernul. În urmă cu câteva zile, sindicaliștii din poliție au protestat și la Cotroceni.

Florin Cîțu, premier: „Aș vrea să revin asupra acestor proteste și trebuie să avem o discuție onestă. Singurii oameni care au rămas în funcție 30 de ani sunt liderii de sindicat. Este în regulă, în timp ce în restul societății se mai fac schimbări? Haideți să mai discutăm și despre această lege, să vedem cum ajung și acele cotizații, sunt automat făcute din conturile oamenilor.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Bogdan Hossu, președinte Cartel ALFA: „Declarația lui pare mai mult o imixtiune care, conform legislației , pe lângă că e contrar Constituției, e și acționabilă prin amendă penală sau chiar închisoare de la 6 luni la 2 ani.Lucru care denotă o necunoaștere și mai mult o acțiune de intimidare.”

Bogdan Hossu este unul dintre acei lideri de sindicat la care s-a referit Florin Cîțu.La fel și Leonard Bărăscu, preşedintele CNSLR Frăţia sau Ion Rădoi, cel cu care a intrat în conflict ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, pentru creșterea exagerată a salariilor de la metrou, la finalul lui 2020. Este liderul de sindicat de la metrou din anii 90.

Veniturile lor au atras deseori atenția, cu atât mai mult cu cât liderii de sindicat au avut mereu mari rezerve în a-și face publice declarațiile de avere. Venitul lui Ion Radoi s-a dublat , de exemplu, într.un singur an.Potrivit declarațiilor de avere , în 2019 a încasat suma de 228 de mii de lei pentru funcția de președinte de sindicat. În 2018, a câștigat doar aproximativ 112 mii de lei.