Autorităţile române au fost victimele propriului succes, în condiţiile în care România, campioană la vaccinare o perioadă lungă de timp, a trecut la vaccinarea cu buletinul, ceea ce a diminuat interesul cetăţenilor, a declarat joi fostul premier Florin Cîţu.

„Aţi văzut că într-o perioadă lungă de timp România era campioană la vaccinare. După aceea am fost victimele propriului succes. În momentul în care am spus că se poate vaccina oricine cu buletinul, cam în acel moment a început să nu mai fie un succes campania de vaccinare…E posibil să fi fost o problemă faptul că am folosit…vectorul de imagine am fost eu, am fost colegii mei din Guvern. Încercam să-i facem pe oameni să înţeleagă. La un moment dat am schimbat campania, am mers în sate şi am fost cel care a vorbit de două ori cu toate cultele şi am încercat să le implic pe toate. Unele s-au implicat, altele nu s-au implicat direct”, a declarat joi, la TVR 1, Florin Cîţu.

Fostul premier a respins ideea că mesajele politicienilor au determinat lumea să se relaxeze şi să renunţe la vaccinare. „Veţi vedea că şi după valul patru, când natural va scădea valul patru, lumea se va relaxa şi nu se va vaccina. Atât timp cât nu există pericolul, e complicat să-i convingi pe oameni, decât dacă facem obligatorie vaccinarea”.

Recomandări

IOHANNIS CONVOACĂ CSAT-UL
ARUNCI JUMĂTATE DIN CE CUMPERI
S-A DECIS COMASAREA
TRUMP ȘI DESANTIS, ALIAȚI?
DE CE SĂ NU ȚII TELEFONUL ÎN OREZ
OPOZIȚIA CRITICĂ IDEEA COMASĂRII