Premierul Florin Cîţu afirmă că, atunci când îi va veni rândul, se va vaccina împotriva COVID-19. El i-a predat joi mandatul de ministru de Finanţe lui Alexandru Nazare.

„Da, când îmi vine rândul mă voi vaccina”, spune premierul Florin Cîţu.

La rândul său, ministrul de Finanţe, Alexandru Nazare spune că „sigur” se va vaccina.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Alexandru Nazare a preluat joi mandatul de ministru de Finanţe de la Florin Cîţu, care acum este premier.

„Sunt sigur că va continua ceea ce am început în acest an, în special proiectul de digitalizare a ANAF şi a Ministerului de Finanţe. Sunt multe de făcut, sper ca anul acesta să introducem e-facturare şi aşa cum am spus asta înseamnă venituri la buget de aproape două puncte procentuale, cam 20 de miliarde de lei în plus pentru anul viitor. Sper să terminăm anul acesta cu e-facturare şi cu fişierul electronic. În rest, amândoi am vorbit buget. Urmează bugetul şi ne-am uitat puţin pe execuţie şi pe proiectele de investiţii care au fost bugetate anul acesta şi care unele au fost bugetate doar să fie acolo, iar altele au fost şi executate. Pentru anul viitor fiecare minister, fiecare ministruva avea obiective clare care vor fi evaluate trimestrial şi vom vedea execuţia bugetară”, a menţionat Florin Cîţu după ce a predat mandatul de ministru de FInanţe.

La rândul său, Nazare a precizat că a avut discuţii cu toţi directorii din minister despre buget şi despre execuţie.

„Ne interesează în special execuţia pe marile proiecte de investiţii, proiecte din fonduri europene majore, care trebuie să se deruleze în cel mai bun mod şi pentru aceasta ne propunem să facem o monitorizare foarte strictă a loratât lunar, câr şi trimestrială, astfel încât să avem să avem proiectele într-o derulare foarte bună. Transmitem un semnal pe această cale ministerelor care gestionează proiecte majore din fonduri europene să îşi facă din timp o analiză care sunt acele proiecte, cum funcţionează, care este stadiul, care este execuţia pentru aceste proiecte şi să se deruleze cât mai bine”, afirmă noul ministru de Finanţe.