Florin Cîțu consideră pașaportul COVID o discriminare: „Până când nu am dat șansa tuturor cetățenilor români să se vaccineze nu văd sensul acestui pașaport”

Sursa Foto: Mediafax
  • Introducerea unor pașapoarte de vaccinare în acest moment ar însemna o discriminare pentru cei care vor să se vaccineze și nu pot
  • Florin Cîțu: „Până în momentul în care vom da șansa tuturor să se vaccineze nu avem o discuție”
  • Spania ar putea începe să folosească pașaportul de vaccinare din luna mai

Introducerea unor pașapoarte de vaccinare în acest moment ar însemna o discriminare pentru cei care vor să se vaccineze și nu pot, spune premierul Florin Cîțu: „Până în momentul în care vom da șansa tuturor să se vaccineze nu avem o discuție”.

„În ceea ce privește un pașaport de vaccinare, până când nu am dat șansa tuturor cetățenilor români să se vaccineze nu văd sensul acestui pașaport. Ar însemna o discriminare pentru cei care vor să se vaccineze și nu pot. Deci până în momentul în care vom da șansa tuturor să se vaccineze nu avem o discuție”, spune Florin Cîțu.

El spune că persoanele care s-au vaccinat deja au primit certificate.

„În România persoanele care se vaccinează primesc un certificat care are și un cod unic. Avem deja această dovadă”, precizează Cîțu.

Spania ar putea începe să folosească pașaportul de vaccinare din luna mai, declara ministrul spaniol al Turismului, Reyes Maroto.