• Florin Cîțu a mers miercuri în Ucraina, unde s-a întâlnit cu președintele Zelenski.
  • Președintele Senatului a susținut un discurs în cadrul Congresului autorităților locale și regionale.
  • Cîțu a vizitat Irpin și Gostomel, spunând că Rusia trebuie să plătească pentru întreaga reconstrucție a Ucrainei.

Preşedintele Senatului, Florin Cîțu, s-a întâlnit, miercuri, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Cîţu a susţinut un discurs în cadrul Congresului autorităţilor locale şi regionale, prezidat de preşedintele Ucrainei. El a vizitat Irpin şi Gostomel.

Vizita lui Florin Cîţu a venit la o zi după ce în Ucraina au fost Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă. Cei doi au vizitat oraşele asediate de ruşi Irpin şi Borodyanka.

„Am purtat o vestă anti-glonț sub hanorac, era o vestă albă. Există și veste negre, care au și buzunare, asta era de pus sub haine. Hanoracul era mai strâmt, așa. Ai un sentiment bizar când ajungi în Kiev, toată lumea e în alertă mereu. Important e că există deja terase redeschise, un semnal important pentru comunitatea internațională”, a menționat Florin Cîțu.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Rusia trebuie să plătească pentru întregul plan de reconstrucție a Ucrainei. Am transmis asta în cadrul conferinței de presă ținută în localitatea Gostomel. Gostomel este locul unde se află Aeroportul Antonov, atacat chiar în dimineața zilei de 24 februarie și unde Rusia pregătea un desant”, a scris pe pagina sa de Facebook președintele Senatului, Florin Cîțu, după vizita în Ucraina.

„O onoare să mă aflu în Ucraina, astăzi, la invitația omologului meu, președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk, împreună cu președintele Consiliului Național al Adunării Naționale Federale a Confederației Elvețiene, Irène Kälin, și președintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi. Vizita, planificată încă de la începutul lunii aprilie, a avut ca subiecte principale atrocitățile comise de forțele armate ruse în Ucraina și planul de reconstrucție a țării după război.Am susținut un discurs în cadrul Congresului autorităților locale și regionale, prezidat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unde a fost prezent și prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal”, a mai adăugat Florin Cîțu.