Florin Cîțu, despre manifestațiile anti-restricții: „Românii pot să protesteze atâta timp cât nu încalcă legislația. Îi înțeleg că au obosit”

  • Florin Cîțu a spus că România va crește capacitatea de vaccinare la 100.000 de persoane pe zi
  • Premierul susține că până în luna august 10 milioane de români vor fi imunizați
  • Florin Cîțu, despre proteste: „Românii pot să protesteze atâta timp cât nu încalcă legislația în vigoare”

Premierul România Florin Cîțu a susținut o declarație de presă pe tema restricțiilor și campaniei de vaccinare. Cîțu a spus că țara noastră va crește capacitatea de vaccinare la 100.000 de persoane pe zi. De asemenea, el susține că în acest ritm, 10 milioane de români vor fi imunizați până în luna august.

„Am luat măsuri pentru a accelera campania de vaccianre. În aprilie vom avea în plus 4,5 milioane de doze de vaccin. Vom crește capcaitatea de vaccinare la 100.000 de persoane zilnic. Față de planul inițial, dacă acest calendar se păstrează, vom puta vorbi de 10 milioane de cetățeni vaccinați în august, față de luna septembrie. Totul depinde de noi”, a spus premierul Cîțu.

„Am văzut în spațiul public mesaje puțin confuze. Acum câteva luni spuneau că suntem prea relaxați, acum vin și ne spun că impunem restriciții. Eu sunt pregătit să ascult parerea specialiștilor din PSD. Lupta pentru sănătatea românilor nu are culaore politică. E momentul să stăm toți specialiștii la masă și să vedem care sunt cele mai bune măsuri pentru sănatatea românilor”, a adăugat Florin Cîțu.

Prim-ministrul România a vorbit și despre protestele anti-restricții de duminică noapte.

„Românii pot să protesteze atâta timp cât nu încalcă legislația în vigoare. Dreptul de avea o opinie în Romania rămâne. Pentru mine e important să continue campania de vaccinare. Trebuie să găsim soluții pentru a-i ajuta pe români. Toți trebuie să respectăm legea”, a declarat premierul.