• Florin Cîțu a vorbit sâmbătă, 13 februarie 2021, despre temele importante abordate la Bruxelles.
  • Combaterea pandemiei și campania de vaccinare anti-COVID a fost una dintre temele discutate.
  • O altă temă importantă a fost planul de redresare și reziliență.

Florin Cîțu a spus că România a fost felicitată pentru modul în care a pregătit campania de vaccinare.

„Rămânem la obiectivul de a avea 70% din populație vaccinată până la finalul verii”, a spus Cîțu în conferința de presă.

„Chiar dacă au fost unele sincope la început, lucrurile merg din ce în ce mai bine în campania de vaccinare. În martie, România va primi 2.4 milioane doze de vaccin”, a spus Florin Cîțu.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

La Bruxelles s-a mai discutat și despre propunerea ca România să se implice și să sprijine procesul de producție a vaccinului la nivel european.

„Eforturile României pentru a sprijini Republica Modlova au fost lăudate. UE va ajuta și țările din jur cu doze de vaccin și echipamente pentru a combate pandemia”, a mai spus Cîțu.

Planul național de redresare și reziliență, o altă temă importantă discutată la Bruxelles

„Sumele sunt consistente. Am prezentat prioritățile. Am subliniat că România susține obiectivele legate de climă”, a explicat Cîțu.

„Am preluat un buget dezastruos și trebuie să arătăm comisiei că suntem un guvern responsabil. Avem sprijin pentru acest buget și pentru reformă. În momentul în care vom aproba bugetul, vom avea și mai mult spijin”, a spus Cîțu.

„Am văzut multe discuții despre buget și vreau să pornim de la zero. După guvernarea PSD și după pandemie, cheltuielile au scăzut. Un buget alocă resurse către sectoarele din economie. Trebuie să alocăm mai mult în sectoarele care dau randament. Nu susțin în acest buget nenorociri votate de PSD”, a spus Florin Cîțu.

Aderarea la Schengen a fost o altă temă abordată în discuțiile de la Bruxelles.