• Cîțu admite că nu vor fi 5 milioane de vaccinați până la 1 iunie
  • Cîțu: Nu cred că va mai fi ca până acum
  • Rafila: O să existe valul 4, dar de mică amplitudine

Premierul Cîțu recunoaște că principalul obiectiv al campaniei de vaccinare – 5 milioane de oameni vaccinați până la 1 iunie – a fost ratat. „Era așa… o estimare”, e scuza lui Cîțu, care nu crede în valul patru al pandemiei.

„Suntem pregătiți pentru scenariu, dar nu cred că va mai fi ca până acum. S-ar putea să mai fie perioade, asta nu neg, dar ceea ce am văzut până acum, nu.”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Alexandru Rafila – reprezentant al României la OMS, dar și deputat PSD – nu e la fel de optimist și avertizează că România se va confrunta și cu valul 4 al pandemiei de coronavirus.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM

„O să fie un val de mai mică amplitudine, evident, decât valul trei. O să înceapă în luna septembrie probabil”, a declarat Alexandru Rafila.

Vedem cine o să aibă dreptate, dar până atunci ar trebui să avem ce a lipsit de vreo patru luni încoace – o campanie de vaccinare.

„E o campanie gălăgioasă antivaccinare care e la 2-3 televiziuni. Ca să o acoperim. Joi vom lansa o campanie media, mai gălăgioasă. Avem voci anti-vaccinare, rolul meu e e să fiu la fel de gălăgios”, a precizat Florin Cîțu.

Acum aproape o jumătate de an, expertul în comunicare Dragoș Stanca explica, la ȘTIU, cum ar trebui să arate o campanie pro-vaccinare.

„O campanie de succes ar trebui să fie umană fără ifose, fără militărisme și să vorbească pe înțelesul oamenilor. Adresând nivelul de înțelegere al fiecăruia. Abi Talent, Dani Mocanu oamenii care sunt în trending pe YouTube, unde e România reală… Atunci campania e compromisă”, a explicat Dragoș Stoica, expert în comunicare.