• „Din ce am aflat este în vacanță în perioada următoare. Deci nu se pune problema”, spune Florin Cîțu
  • Unii lideri USR PLUS ar fi solicitat ca Vlad Voiculescu să devină consilierul onorific al viitorului ministru al Sănătății
  • Florin Cîțu l-a revocat din funcția de ministru al Sănătății, săptămâna trecută, pe Vlad Voiculescu

Premierul Florin Cîțu exclude varianta ca Vlad Voiculescu să fie cooptat în echipa viitorului ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, în calitate de consilier onorific: „Din ce am aflat, este în vacanță în perioada următoare”.

Din ce am aflat este în vacanță în perioada următoare. Deci nu se pune problema”, spune Florin Cîțu.

Potrivit unor informații publice, unii lideri USR PLUS ar fi solicitat ca Vlad Voiculescu să devină consilierul onorific al viitorului ministru al Sănătății.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Florin Cîțu l-a revocat din funcția de ministru al Sănătății, săptămâna trecută, pe Vlad Voiculescu

Ce spune Florin Cîțu despre informatorul lui Dragnea din Ministerul Sănătății

Premierul Florin Cîțu îl contrazice pe Vlad Voiculescu în legătură cu informatorul lui Dragnea din Ministerul Sănătății. Voiculescu spunea că i-a cerut lui Cîţu de cel puţin 10 ori să îl mute pe funcționar, iar premierul spune că soluția era tocmai în ograda fostului ministru.

Întrebat, miercuri, într-o conferință de presă, de ce nu a intervenit până acum pentru a-l lua pe „informatorul lui Dragnea” din Ministerul Sănătății, premierul a spus că problema ar fi putut fi rezolvată chiar de ministru, dacă făcea o reorganizare a ministerului.

„Am cerut și eu o situație, o evaluare a domnului respectiv. Lucrurile sunt foarte clare. Domnia sa a fost numit în martie 2016 și a rămas acolo de atunci. Nu am avut o explicație de ce a fost ținut de atunci în minister și nu a plecat, nu a fost nicio cerere să plece. În același timp, nu rezolvă problema dacă este o persoană cu astfel de probleme să îl aduci de la MS la Guvern, pentru că venea ca inspector guvernamental. Problema o rezolvăm și aici aștept o reorganizare a ministerului respectiv care poate să dispună să dispară acel post și atunci putem să eliminăm dacă acea persoană are acest tip de probleme”, a spus Cîțu.

Acesta a precizat că nu a venit la Guvern o propunere de reorganizare a MS, deși unul dintre target-uri era menținerea unui anumit plafon a cheltuielilor publice.

„Noi avem niște target-uri importante. Unul este să menținem niște cheltuieli cu salariile în sectorul public la un anumit plafon. Reorganizarea ministerelor, așa cum am făcut eu la Ministerul de Finanțe, prin reducerea numărului de directori generali, de exemplu, înseamnă economii la buget. Pot să dispară posturi prin reorganizare. Aștept o astfel de soluție. Nu a venit (Voiculescu – n.r.) cu niciun fel de document lângă, care să spună de ce (să fie mutat funcționarul – n.r.). Nici o justificare prin care să spună de ce a rămas din 2016 tot timpul acolo. Nu putem să ne jucăm cu viețile oamenilor, dacă exista un dosar care să spună acest lucru, aș fi luat această decizie, dar nu rezolva problema. Era o mutare la minister către Guvern. Dacă era o problemă reală o desființam prin desființarea postului pe care o poate face doar ministrul prin reorganizare”, a mai spus premierul.

Vlad Voiculescu a declarat că l-a găsit în Ministerul Sănătăţii pe funcţionarul care în 2016 îi dădea informaţii lui Liviu Dragnea din minister şi i-a cerut premierului Florin Cîţu de cel puţin 10 ori să îl mute de acolo, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Voiculescu spunea că în 2016 în Ministerul Sănătăţii era un funcţionar public care se ocupa cu transmiterea „datelor şi informaţiilor” către Liviu Dragnea, prin „interpuşi”, funcţionar pe care l-a găsit în Ministerul Sănătăţii și acum.

„În prima zi am făcut o cerere către domnul Cîţu să îl detaşeze pe acest funcţionar, să mi-l ia din minister pentru că asta este singura procedură care îl putea disloca. Omul este bine înfipt acolo, nu are nicio legătură cu activitatea din minister, primeşte banii şi se ocupă, presupun, cu ceea ce ştiu că se ocupa în 2016”, afirma fostul ministru.

Voiculescu adăuga că i-a cerut lui Cîţu să îl mute pe funcţionar de 7 sau 8 ori: „este unul dintre exemplele în care domnul Cîţu a zis <da>, a promis în mai multe rânduri şi nu s-a întâmplat. Am vorbit şi personal, cred că cel puţin de 10 ori, niciodată nu mi-a spus <nu>, a spus de mai multe ori <bine>”.