Premierul Florin Cîţu a spus sâmbătă la videoconferinţa cu prefecţii şi reprezentanţii DSP-urilor că nu s-a atins încă ţinta de 2.000 de paturi ATI pentru bolnavii de Covid şi s-a declarat dezamăgit de procentul mic de vaccinare în rândul personalului medical.

„Încă nu suntem la acea ţintă de 2.000 de paturi pe care ne-am propus-o, dar măcar să ştim că putem să ajungem la 2.000 de paturi cât mai rapid. În ultimele două săptămâni au fost avizate mai multe paturi de Terapie Intensivă, este clar că nu este suficient, avem 1.537 de paturi avizate de DSP, 335 în Bucureşti, şi 135 de paturi suplimentare la nivel naţional, din care 70 în Capitală”, a spus premierul la videoconferinţa cu prefecţii, reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Florin Cîţu a făcut şi un apel la personalul medical.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Ştiu că reprezintă un disconfort să fiţi detaşaţi în această perioadă, să lucraţi în alte zone, înţeleg că este un sacrificiu, dar nu o faceţi nici pentru mine, nici pentru ministru. Asta este situaţia şi avem nevoie de toată lumea să se mobilizeze, trecem printr-o situaţie dificilă”, a mai spus premierul.

Florin Cîţu s-a declarat dezamăgit „că încă în rândul medicilor există un procent atât de mare de persoane nevaccinate şi ar trebui să vedem ce facem, este foarte important pentru că aici puterea exemplului este foarte importantă”.