Florin Cîțu: „Este momentul să accelerăm lucrurile. Sunt sigur că vom avea un PNRR bun”

Florin Cîțu, „dezamăgit“ de decizia în dosarul „10 august“: „Vom vedea dacă există căi de atac“ Mediafax Foto

Premierul României Florin Cîţu i-a anunțat pe miniștrii implicați în proiectul PNRR că este momentul ca lucrurile să accelereze.

„Am avut o discuţie cu miniştrii referitor la PNRR. Este momentul să accelerăm lucrurile. Avem câteva detalii de pus la punct. Sunt sigur că vom avea un PNRR care să reprezinte interesele României de dezvoltare în perioada următoare. Sunt sigur că vom avea un PNRR bun, prin care vom atrage toate sumele alocate României”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Totodată, Cîțu a menționat că, în cazul în care unul dintre proiectele cuprinse în PNRR nu respectă condiţiile pe care le cere Comisia Europeană, acesta va fi finanţat din alte surse.

 „Pe mine mă interesează ca acest PNRR să reprezinte interesele României. E adevărat că sunt diferite sectoare, dar România are nevoie în anumite zone de mai multe investiţii şi în alte zone de mai puţine investiţii. Folosim acest PNRR, dar în contextul celorlalte surse de finanţare; ne finanţăm şi de la buget, finanţăm şi din fonduri europene şi finanţăm şi din PNRR„, a explicat premierul.