Florin Cîţu: „Este prematur să discutăm despre paşapoartele de vaccinare”

Florin Cîțu, premierul propus de coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR: „Este nevoie de un Guvern cât mai repede. Sunt probleme pe care trebuie să le rezolvăm” Sursa Foto: Mediafax / Alexandru Dobre
  • Premierul României a exclus scenariul unor pașapoarte de vaccinare, cel puțin pentru moment
  • În același timp, apar din ce în ce mai multe țări în interiorul Uniunii Europene care își doresc acest pașaport de vaccinare
  • El spune că niciun membru al Executivului nu este mandatat să discute bilateral cu Grecia

Premierul României a exclus scenariul unor pașapoarte de vaccinare, cel puțin pentru moment, motivând că este „prematur”. Asta în contextul în care țările europene deja încep să aibă înțelegeri bilaterale pentru libera circulație a persoanelor vaccinate.

În același timp, apar din ce în ce mai multe țări în interiorul Uniunii Europene care își doresc acest pașaport de vaccinare, cel mai de seamă fiind Germania, așa cum a declarat Angela Merkel.

„Nu avem această discuţie (despre paşapoartele de vaccinare – n.r.). Este prematur. În momentul în care ai doar un început al campaniei de vaccinare, nu poţi vorbi de un paşaport pentru vaccinare. Dacă ai toată populaţia vaccinată, da, poţi vorbi despre un astfel de paşaport”, spune Florin Cîţu.

El spune că niciun membru al Executivului nu este mandatat să discute bilateral cu Grecia.

„Nu există un mandat la nivel de Guvern. Nu există niciun mandat să discutăm bilateral cu Grecia pentru un paşaport de vaccinare. Guvernul nu a dat mandat niciunui ministrul”, conchide premierul.