Premierul Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Sănătății Vlad Voiculescu. Alături de Vlad Voiculescu, a fost demisă și Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Prim-ministrul a susținut o conferință scurtă în care a motivat decizia.

„De un an de zile România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Această luptă a întins la maxim resursele statului, atât în sistemul de sănătate cât și în economie. Ca să avem succes în această luptă cu pandemia, întotdeauna am spus că este nevoie de încredere în instituțiile statului. Instituțiile care administrează această perioadă dificilă. În acest context și pentru a mă asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne am decis astăzi să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății”, a spus Florin Cîțu.

El a făcut apel la români să se vaccineze anti-COVID-19.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

„Vreau să îi asigur pe toți românii că eu cred cu tărie în această coaliție de guvernare, pentru că este o coaliție care s-a constituit în urma votului românilor, în jurul unor valori, unor idei și nu în jurul unor persoane. Vă doresc tuturor sănătate și trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes. De aceea vă îndemn pe toți să vă înregistrați pe platforma de vaccinare”, a conchis premierul României.

Premierul Florin Cîțu anunța mai devreme că miercuri i-a înaintat președintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu.

Potrivit lui Cîțu, interimatul funcției va fi asigurat de către Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății.