• Familiile victimelor incendiului de la Institutul Național „Matei Balș” vor primi un ajutor de 5.000 de lei
  • Florin Cîțu a făcut anunțul după ședința în care s-a aprobat hotărârea de guvern
  • Suma maximă ce poate fi acordată pe această intervenție este de un milion de lei

Familiile victimelor incendiului de la Institutul Național „Matei Balș” vor beneficia de un ajutor de urgență în valoare de 5.000 de lei, a anunțat, miercuri, premierul Florin Cîțu, după ședința în care s-a aprobat hotărârea de guvern.

Cîțu a spus că s-a aprobat o hotărâre de guvern pentru a ajuta familiile victimelor tragediei de la Institutul Național „Matei Balș”, la fel cum s-a întâmplat și după incendiul de la Piatra Neamț.

„A fost aprobată o hotărâre de guvern din partea Ministerului Muncii, un lucru pe care l-am făcut și după tragedia de la Piatra Neamț. A fost aprobat o hotărâre de guvern prin care se propune acordarea de ajutoare de urgență pentru sprijinirea familiilor aparținătoare a victimelor tragediei de la Institutul Național „Matei Balș”, soldat cu decesul unor bolnavi și rănirea altora. Se propune ca familiile celor afectați să beneficieze de un ajutor de urgență în valoare de 5.000 de lei pentru fiecare persoană afectată”, a spus premierul Florin Cîțu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Suma maximă ce poate fi acordată pe această intervenție este de un milion de lei.

Ancheta în cazul incendiului de la „Matei Balș” este în desfășurare

Ancheta în cazul incendiului de la Institutul Național „Matei Balș” este în plină desfășurare. Până acum au fost audiate deja peste 20 de persoane.

Au fost audiați astăzi o parte dintre polițiștii de la Secția 6, care au intervenit primii, spune purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Continuă și audierea medicilor și cadrelor medicale. Toți cei citați în acest dosar au calitate de martor, dar audierile depind de programul medicilor.