• Jumătate din cei care se vaccinează fac doza 3.
  • Vaccinarea cu prima doză rămâne scăzută.
  • România este pe locul 2 în Europa la decese COVID.
  • Cîțu dă vină pe analfabeți pentru rata scăzută de vaccinare.
  • Suedia a imunizat peste 75% din populație.
  • Suediei s-a bazat pe campania făcută de specialiști.

Să rămână deschise restaurantele pentru vaccinați! Asta îi cere Cîțu lui Arafat. O încercare disperată de a da un impuls vaccinării, pentru că România este codașa Europei la vaccinare. Autoritățile încearcă să mascheze, însă, eșecul campaniei. Anunță triumfătoare că a crescut numărul de vaccinați, deși este evident că nu mai conving pe nimeni.

Doar o treime dintre cei vaccinați azi au făcut-o cu prima doză. Cei mai mulți au fost la a treia doză. O dovadă în plus că toată campania cu care se laudă Cîțu nu dă roade. Premierul vede însă alți vinovați pentru asta: analfabeții funcțional.

„Am văzut câteva studii dintr-o anumită perioadă și am văzut o corelație între scorul de la testele PISA și rata de vaccinare. Și aici trebuie să facem niște studii să vedem ce putem face”, a afirmat premierul Florin Cîțu.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI

„Vine din, bineînțeles, mentalitatea poporului suedez care are foarte mare încredere în autorități. Vine din faptul că au avut o comunicare care s-a făcut exclusiv de către specialiști și politicul nu s-a implicat deloc”, a reacționat Andrei Mihai, român stabilit în Suedia.

La noi e tocmai pe dos. Și asta se vede. La Craiova, oamenii s-au îmbulzit la un centru de vaccinare convinși nu de campania oficială, ci… de frică.