• Florin Cîțu n-a reușit să facă auditul complet al cheltuielilor Primăriei București.
  • Accesul inspecției financiare a fost restricționat încă de pe 11 martie.
  • Cîțu: Primăria București e o instituție care nu a fost controlată minim zece ani.
  • Inspecția a depistat nereguli la cheltuielile pentru plata energiei termice și la RATB.

Cheltuielile Bucureștiului au rămas sub lacăt pentru ministerul de Finanțe. Inspecția financiară începută la sfârșitul lui ianuarie a fost suspendată în martie.

„Accesul echipei de inspecție la sediul municipiului București nu a mai fost permis, având în vedere dispoziția primarului general. Nu s-a dat voie nici la distanta sa facem acest control, laptopurile angajaților ministerului Finanțelor Publice au fost sechestrate chiar de Primăria Municipiului București”, a declarat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor.

Cât au avut acces la documentele contabile, inspectorii ministerului Finanțelor au depistat cheltuieli de milioane fără bază legală la plata energiei termice și la RATB.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Unele nereguli depistate la PMB vor fi catalogate infracțiuni

„Plata fără bază legală din fonduri publice în exercițiile financiare 2018 și 2019, în ceea ce privește srrviciul de furnizarea a energiei termice pentru populație prin sistem centralizat cu cheltuieli induse în valoare de 80.325.000 de lei. Plata fără bază legală din fonduri publice a sumei de 1.418.500 lei fără TVA reprezentând cotravaloarea unor așa zise servicii prestate în baza unui contract de prestări servicii. Plata din fonduri publice fără bază legală a 6.014.993 de lei în perioada 2012-2017, deci fără bază legală către RATB”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Florin Cîțu spune că unele nereguli depistate la Primăria Municipiului București pot fi considerate infracțiuni. Inspecția financiară ar urma să revină la Primăria București pentru a continua verificările.